24
دسامبر

انواع باربیکیو

انواع باربیکیو | منقل

قبل از این که درباره نوع های باربیکیو صحبت کنیم اجازه دهید تا اول کمی با کلیت این دستگاه و کارایی که دارد آشنا شویم. دستگاه و یا وسیله‌ای که امروز بسیار کاربردی است و تمام خانواده ها به خصوص کسانی که باغ یا باغچه دارند سعی می‌کنند آن را داشته باشند.

باربیکیو چیست؟

باربیکیو سبکی از آشپزی غیرمستقیم است که از آتش زنده و دود برای گرم کردن و طبخ غذا استفاده می کند. اکثر کشورها و مناطق سنت کباب مخصوص خود را دارند. این وسیله ای برای درست کردن هر نوع غذا در فضای باز است.

امروزه این وسیله بسیار محبوب است و حتی بر روی بالکن‌ها نیز از آن استفاده می‌کنند که در چندین سبک و اندازه با اشکال و امکانات متفاوت ارائه می‌شود.

باربیکیو در هر کشوری به سبک خودش ارائه می‌شود و با این که می‌توان از آن برای طبخ غذاهای مختلف استفاده کرد اما یک غذای اصلی است که برای درست کردن آن از باربیکیو استفاده می‌شود برای مثال در کشور ما برای پخت کباب از باربیکیو استفاده می‌شود که در قدیم به نام منقل با سبک خاص خودش ارائه میشد.

باربیکیو و مدل های آن

مدل های بسیار زیادی باربیکیو وجود دارد اما عمده انها در شش نوع خلاصه می‌شود.

باربیکیو ‌ذغالی، باربیکیو گازی، باربیکیو سرامیکی، باربیکیو برقی، باربیکیو پلت، باربیکیو همراه

گروه پالیدا تمامی این باربیکیوها را برای شما بررسی کرده که به آشنایی با تک‌تک آنها می‌پردازیم.

باربیکیو ذغالی

باربیکیو ذغالی یکی ازعمده ترین مدلهایی است که در بازار وجود دارد و بسیار محبوب است. این باربیکیو با همانطور که از اسمش پیداست با ذغال چوب و در برخی موارد با ذغال سنگ کار می‌کند.

ذغال را در ظرف و یا مخزنی که دارد میریزیم و روی آن یکی از مواد آتش زا را مثل الکل و میریزیم و با کبریت و یا فندک آن را روشن می‌کنیم. این مورد نسبت به موارد دیگر به علت طبیعی بودن فرایند سوخت و اشتعال دود دارد که می‌تواند آزار دهنده باشد.

ذغال در مخزن زیرآن قرار می‌گیرد و کلاً این سیستم خیلی پیچیده نیست و در زیر آن تنها یک دسته دمپر برای کنترل کردن دما وجود دارد، هرچه دمپر ورودی بازتر باشد، آتش داغتر است وهرچه دمپر ورودی بسته تر باشد، آتش دمای کمتری دارد.

اگر اهل کباب درست کردن هستید و به دودی بودن گوشت وهمچنین بوی دود و ذغال و دود کردن آتش علاقه دارید، این یک گزینه عالی برای باغ شماست. اما توجه داشته باشید این گزینه برای بالکن خیلی مناسب نیست چون دود آن می‌تواند برای شما و همسایه ها آزاردهنده باشد.

نگهداری

در زیر مخزن ذغال ها ظرفی قرارا دارد که ذغال های پودر شده درون آن میریزد و می‌توانید هرچند جلسه یکبار آن را خالی کنید و به غیر از خاکستر، این نوع باربیکیو واقعاً نیازی به نگهداری دیگری ندارند.

هزینه

کباب پزهای ذغالی کتری مقرون به صرفه ترین گزینه هستند – حتی در مقایسه با گریل های برقی کوچک. باز هم، آنها دارای قطعات متحرک بسیار کمی هستند و برای دوام ساخته شده اند.

گریل گازی

کباب پز گازی محبوب ترین نوع باربیکو به حساب می‌آیند.دلیل آن هم این است که آنها می توانند در عرض چند ثانیه راه اندازی و آماده استفاده شوند. معمولاً این کار به سادگی باز کردن دریچه سیلندر گاز از طریق چرخ دستی و سپس چرخاندن پیچ صفحه روی گریل به میزان گرمای دلخواه شماست.

برخلاف گریل‌های ذغالی این ها اصلاً دود ندارند و کار با آنها بسیار ساده و بی درده سر است. درست است که درست کردن کباب روی ذغال با بو و طعم ذغال بسیار لذت بخش تر است اما درست کردن استیک و کباب روی این باربیکیوها طعم خوبی به شما ارائه می‌دهد.

آنها با گاز شهری کار می‌کنند و گزینه مناسبی برای بالکن و فضای آپارتمانی هستند. گاز طبیعی از لحاظ اقتصادی به صرفه تر است و تمیز تر می‌سوزد همچنین زاییات ذغال را ندارد.

نگهداری

مراقبت از این نوع باربیکیوهای گازی نسبتاً آسان است و معمولاً نیازهای تعمیر و نگهداری بسیار کمی دارند. نکته اصلی که باید مراقب آن باشید مشعل ها هستند زیرا زنگ زدگی، مواد غذایی که روی آن میریزد و آب غذایی که روی آن چکه می‌کند و زباله ها می توانند به مرور زمان باعث انسداد سوراخ‌های آن شوند.

برای جلوگیری از آن می توانید از یک برس سیمی سفت برای تمیز کردن مشعل ها در سراسر پورت ها استفاده کنید.

توجه: مسواک زدن به صورت طولی ممکن است باعث انسداد بیشتر شود. به غیر از مشعل ها، تنها چیزی که نیاز دارید، یک برس سیمی برای تمیز کردن رنده ها و محفظه آشپزی است.

با این اوصاف، تولید انبوه و ضمانت‌های کوتاه‌ سازنده‌ها نشان‌دهنده تجهیزاتی است که قرار نیست دوام بیاورند. و تجهیزات مصرفی مانند پیچ گاز خیلی زود فرسوده می‌شود و نیاز به تعویص پیدا می‌کند.

هزینه

باربیکیو گازی معمولاً از نظر قیمت‌گذاری در میانه راه هستند. قیمت آنها گرانتر از ذغالی هاست اما در کل به صرفه هستند.

ویژگی های فوق برای افرادی که مبتدی در کباب کردن هستند جذاب است. شما هزینه سوخت پایین و نیازهای تعمیر و نگهداری بسیار کمی دارید. همچنین قیمتی دارید که در وسط قرار گرفته و می‌تواند نیاز شما را به خوبی برطرف کند.

باربیکیو کامادو/ سرامیکی

هزاران سال است که انسان ها از ظروف سفالی برای پختن غذا استفاده کرده اند. ظروف پخت سفالی در هر نقطه از جهان یافت شده است که قدمت برخی از آنها توسط باستان شناسان به بیش از 3000 سال می رسد.

این طرح اولیه خاک رس در سراسر جهان اقتباس شده است – تنور در هند و موشیکامادو در جنوب ژاپن است. موشیکامادو در طول جنگ جهانی دوم مورد توجه آمریکایی ها قرار گرفت.

کلمه “کامادو” کلمه ژاپنی “اجاق گاز” یا “محدوده پخت و پز” است. اصطلاح کامادو اکنون یک اصطلاح عمومی است که برای توصیف گریل های سرامیکی استفاده می شود.

این نوع باربیکیوها یک مخزن درزیرشان وجود دارد که ذغال در زیر آن قرارا می‌گیرد.

گریل های کامادو چگونه کار می کنند؟

جدا از تفاوت مواد، گریل های کامادو بسیار شبیه به باربیکیوهای معمولی ذغالی کار می کنند. آنها دارای یک دمپر ورودی هستند که به اکسیژن اجازه می دهد تا وارد گریل شود – به این ترتیب دما تنظیم می شود. آنها همچنین دارای یک دمپر/دریچه اگزوز هستند که دودهای احتراق اجازه خروج دارند. این امر باعث ایجاد یک جریان فشاری می شود که اکسیژن را از طریق سیستم می کِشد.

این نوع باربیکیوها یک مخزن درزیرشان وجود دارد که ذغال در زیر آن قرار می‌گیرد و روی آن یک صفحه سرامیکی می‌آید و روی آن صفحه توری قرارمی‌گیرد.

از این نوع باربیکیو حتی برای طبخ پیتزا نیز استفاده می‌شود. زیرا فضایی مانند تنور و یا فردارد.

همچنین در انتهای آن مخزنی برای جمع شدن خاکستر ذغال وجود دارد که بعد از چند بار استفاده می‌توان آن را تخلیه و تمیز کرد.

نگهداری

نگهداری نگهداری گریل های کامادو بسیار آسان است. تقریباً در همه موارد، سازندگان گریل کامادو به شما می گویند که به دلیل تولید خاکستر، از ذغال چوبی به جای بریکت استفاده کنید.

ذغال سنگ به سادگی چوب کربنیزه شده است – هنگامی که سوزانده می شود خاکستر بسیار کمی تولید می کند. در کامادو، ظرف خاکستر بسیار کوچک است. اگر تصمیم گرفتید از بریکت استفاده کنید، احتمالاً باید قبل از هر جلسه کباب کردن، ظرف خاکستر را تمیز کنید.

بریکت ها معمولاً حاوی مواد افزودنی هستند که محصول جانبی خاکستر بیشتری ایجاد می کنند، که کم و بیش دشمن جریان هوا در فضاهای تنگ نیز است.

هزینه

سرامیک گران است و صرف نظر از برندی که می‌خرید، قیمت بالاتری نسبت به باربیکیوهای معمولی دارد. چیزی در حدود ۷ میلیون تومان که در مقابل دیگر موارد بالاتر است.

سهولت در استفاده

در حالی که این گریل ها هزینه های اولیه بیشتری دارند، استفاده از آنها نیز بسیار آسان است. سرامیک در حفظ گرما عالی است و خاصیت عایقی قوی دارد. تعدادی از مزایای این کار مانند بهره وری سوخت و هدایت گرما وجود دارد.

از آنجایی که سرامیک برای انتقال گرما و از بین رفتن آن زمان زیادی می برد، شما سوخت کمتری نیز مصرف می کنید. حتی شنیده شده که برخی از مردم برای بیش از 16 ساعت بدون اینکه ذغالی اضافه کنند از آن استفاده کرده اند.

رسانای ضعیف گرما به این معنی است که گرما را نیز بسیار آهسته ساطع می کند. این اجازه می دهد تا دما را به راحتی در دماهای 225 تا 750 درجه فارنهایت کنترل کنید. برای دودی کردن گوشت یا پختن استیک – حتی پختن یا درست کردن پیتزا بسیار مناسب است.

در حالی که سرامیک به وضوح مزایای زیادی دارد، عیب اصلی آن این است که سرامیک بسیار سنگین است. برخی از مدل هایی که دارند وزن آنها بین 50 تا 150 کیلوگرم است.

باربیکیو برقی

اگر در فضا یا منطقه ای زندگی می کنید که استفاده از باربیکیوهای گاز یا ذغال چوب به دلیل قوانین ایمنی و داشتن همسایه و… محدود شده است، باربیکیوهای برق ممکن است تنها گزینه شما باشد. استفاده از کوره های برقی ساده ترین است. شما به سادگی آن را به یک پریز وصل می کنید، گریل را روشن می کنید، میزان حرارت مورد نظر خود را تنظیم می کنید و سپس صبر کنید.

این گریل ها از یک عنصر گرمایشی استفاده می کنند که در زیر یک سطح گریل رسانا قرار می گیرد. عناصر گرمایشی در باربیکیوهای الکتریکی از طریق گرمایش ژول کار می کنند. این گرما از المنت حرارتی به یک سطح کباب پز هدایت می شود که روی آن غذای خود را قرار می دهید.

یکی از مزایای اصلی باربیکیوهای برقی این است که از آنجایی که هیچ منبع سوخت زنده ای مانند ذغال چوب یا گاز وجود ندارد، معمولاً دود بسیار کمی تولید می کنند. به خاطر داشته باشید که ریزش زباله‌هایی مانند مواد غذایی که روی عنصر گرمایشی فرود می‌آیند همچنان می‌توانند دود تولید کنند – البته بدون شعله‌ور شدن.

موارد فوق اجازه می دهد تا از این گریل ها هم در داخل و هم در فضای باز  به راحتی استفاده شود و دیگر نگران اذیت شدن و اعتراض همسایه های خود نیستید.

نگهداری

گریل برقی یک ابزار آشپزی مناسب است که می‌تواند ساندویچ‌های پنیر کبابی و همبرگرها و یا استیکتان را از روی میز آشپزخانه یا در حیاط و باغتان طبخ کنید. به همان اندازه که کباب کردن با یک کباب آسان است، تمیز کردن آن تا حدودی آسان تر است، زیرا گوشت کمتر به صفحه آن میچسبد و به راحتی جدا می‌شود. با انجام چند مرحله ساده، مانند پاک کردن کثیفی در حالی که گریل هنوز داغ است و پاک کردن صفحات قابل جابجایی با یک اسفنج صابونی، می توانید گریل برقی خود را در یک لحظه تمیز کنید. همچنین قطعات آن را می‌توان جدا کرد و در ماشین ظرفشویی نیز گذاشت.

انواع باربیکیو

مدل های باربیکیو پلت

گریل پلت شبیه فر آشپزخانه است زیرا به صورت ترموستاتیک کنترل می شود. به این معنی که آن را به پریز وصل می‌کنید، دمای خود را تنظیم می‌کنید و گریل غذا را می‌پزد. این یک گزینه خاص است که هم غذارا بخارپز و دودی می‌کند و هم آن را کباب می‌کند.

این باربیکیو به دلیل این که کباب را خشک نمی‌کند و کباب روی آن مغز پخت و آبدارمی‌شود معروف شده است.

نگهداری باربیکیو

نگهداری آن در مقابل گزینه‌های دیگر سخت‌تر است. باید تمام ضایعات حاصل از سوختن چوب‌هایی که برای دادن طعم و بوی دودی استفاده کرده اید خالی شود. توری‌ها جدا شود و تمیزشود. سینی زیر توری‌ها را در بیاورید و با برس بکشید و آشغال‌ها را خالی کنید. همچنین باید سیستم برق آن هرچندوقت یکبار چک شود تا آسیبی ندیده باشد.

هزینه

هزینه آن به نسبت دیگر موارد بیشتر است جدا از هزینه بالای خرید اولیه تهیه چوب‌های دودی کن بالاست و همچنین اگر نیاز به تعمیر پیدا کند بخاطر قطعات گران آن هزینه این باربیکیو سنگین می‌شود.

انواع باربیکیو
انواع باربیکیو

اشکال باربیکیو| باربیکیو قابل حمل

کلمه “قابل حمل” به سادگی به معنای حمل یا جابجایی آسان است. در همه موارد بالا ما می‌توانید گزینه قابل حمل را داشته باشیم. زیرا کل موارد در زیر آن چرخ دارد و می‌توان آنها را جابه‌جا کرد در اما در این مورد قضیه کمی متفاوت است.

در برخی از موارد که نیاز به پریز برق دارید و عملاً حمل آنها سخت‌تر نیز می‌شود. در یکسری مشکل وزن وجود دارد که کار را سخت می‌کند.

این سبک باربیکیو برگرفته است منقل‌های قدیمی است اما با دردسر کمتر. برخی از افراد هستند که در دو باغ مجزا دارند یکی در جلو عمارت و دیگری در پشت آن بسیار مناسب است. حتی شما می‌توانید در خارج از باغ خود نیز از آن استفاده کنید.

سهولت در استفاده

تنها کافیست آنها را باز کنید و کپسول گاز و یا شلنگ گاز را به آن وصل کنید. در برخی از مدل‌های آن شما می‌توان ذغال هم در آن بریزید یعنی یک باربیکیو قابل حمل دارید که هم با گاز و هم با ذغال کار می‌کند و جای کمی را اشغال می‌کند.

نگهداری

نگهدار از آن بسیار ساده است. صفحه روی آن جدا می‌شود و می‌توانید آن را به راحتی بشورید و حتی با یک برس می‌توان آن را تمیز کرد و در زیر محفظه‌ای دارد که آشغال و یا آب گوشت در آن میریزد.

هزینه باربیکیو مختلف

هزینه ابتدایی آن نسبت به موارد دیگر که گفته شد بسیار کمتر است. اگر از گاز استفاده هزینه گاز و اگر از ذغال استفاده کنید هزینه ذغال را باید در نظر بگیرید. جدا از آن می‌تواد به استهلاک باز و بسته شدن آن شاره کرد.

انواع باربیکیو

سپس این سوال پیش می آید که کدام باربیکیو بهتر است؟

ارائه پاسخ قطعی برای این سوال بسیار سخت است، زیرا همه این گریل ها مجموعه ای از کاربردها و عوامل محدود کننده خاص خود را دارند.

به عنوان مثال، آیا گریل در مجاورت یک پریز قرار دارد؟ اگر نه، آیا می توانید سیم کشی کنید؟

اگر پاسخ شما منفی است پس گزینه‌های برقی برای شما حذف می‌شود.

چه نوع بودجه ای دارید و سطح تجربه شما چقدر است؟ استفاده از باربیکیوهای ذغالی سخت تر از باربیکیوهای گازی است و هر دو گزینه تقریباً قیمت نزدیک به همی دارند. همانطور که می بینید، تعداد مختلفی از گریل وجود دارد و همه آنها مزایا و معایبی دارند. سوالاتی را که در ابتدا مطرح کردم از خود بپرسید و خود به آن پاسخ دهید.

در انتها می‌توانید با یک متخصص این کار که تمام جوانب کار را می‌داند مشورت کنید تا به آن چیزی که مد نظر دارید برسید.

برای دیدن نمونه های بیشتر کلیک کنید.
اگر مایل هستید اطلاعات بیشتری بگیرید و یا مشاوره رایگان داشته باشیدبا ما تماس بگیرید ۰۹۱۲۲۱۹۴۸۳۰